Flate speilglass, futuristiske innfatninger

Solbrilletrend 2017 – alt du trenger å vite

Flate speilglass, futuristiske innfatninger, seks- og åttekantede former og blandede materialer med fine detaljer er noen av ledeordene for solbrillemoten 2017. Hvilke er dine favoritter?

– Flate speilglass i futuristiske innfatninger gir et unikt uttrykk, og de runde innfatningene med både små og store runde glass har enda ikke nådd toppen og holder seg også i 2017, sier Jonas Berg, produktekspert i LensWay om årets trender.

Comeback i løpet av året gjør også seks- og åttekantede former på en rekke solbriller.

– For solbrillene gjelder tynnere og smekrere dobbeltbroer i metall, i kombinasjon med acetat-ramme.

briller fra Ray-banKombinasjoner av metall og acetat samt de doble midtbroene er tydelige trender i 2017. Her tolker Ray-Ban trenden med strålende resultat.

FUTURISTISK, DETALJRIKT OG MODIG

Med en solbrillemote som henter inspirasjon fra blant annet 70-, 80- og 90-tallet, forutser Jonas Berg at vi i sommer kommer til å se mange svenske kjendiser i solbriller av merket Persol og den trofaste tjeneren Ray-Ban. I Hollywood tipper han på mer av de flate speilglassene og først og fremst innfatninger med ekstreme futuristiske former.

– Selvsagt kommer kjendisene også til å bruke de klassiske formene som pilot- og Clubmaster-modellen, men det er nok først og fremst alle de kjendisene som ikke vil skille seg ut, forteller han.

Hos LensWay tror man at modellene Ray-Ban Aviator, Ray-Ban Round Metal og Ray-Ban Clubmaster kommer til å bli årets bestselgere.

– Alle briller av merket Persol kommer også til å selge bra, og mange kunder forventes å kjøpe Le Specs The Prince og Halfmoon Magic. Dessuten tror vi at Marshalls solkolleksjon kommer til å komme høyt opp på bestselgerlisten, sier han.

Le Specs nye modell The PrincePå bildet skimtes Le Specs nye modell The Prince med helt flate, roséfargede speilglass.

SOLBRILLER TIL FESTIVALEN

For en sommer i byen tipser Jonas Berg om de mest trendy solbrillene fra Persol, Ray-Ban og Le Specs. Men drar du på festival og rockekonsert, synes han at det selvsagte valget er briller fra merket Marshall.

– Skal du være ved vannet, så er det alltid lurt å vurdere briller med polarisert glass. Husk også på at brillen skal dekke så mye som mulig, slik at det ikke kommer inn forstyrrende lys fra sidene, sier Jonas Berg.

Ray-Ban Aviator med polarisert glassHer vises et par Ray-Ban Aviator med polarisert glass som gjør at du slipper blending og forstyrrende reflekser. Perfekt for båtturen!

TYDELIGE TRENDER I 2017


MATERIALE

Acetat, metall og gjenvunnet materiale i form av f.eks. gjenvunne plastflasker.


FARGER

Pantone-fargeskala, brun skilpadde og nedtonede farger i chamgagne, sand, smokey grey, krystall og rose.


DETALJER

Glass: Flate speilglass og gradalglass (gradient) kommer til å synes i bybildet.

Glass og innfatning: Glassene har én form, for eksempel rund, mens innfatningen har en annen form, for eksempel cateye.

Innfatninger: Elegante materialer, ofte med metalldetaljer. Selve rammen fås i både fint acetat og grovere acetat.

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine