en mann som skriver

SLIPP TØRRE ØYNE FORAN SKJERMEN

Problemer med tørre øyne når du bruker mobilen og dataen? Nå avslører vi hvordan du som linsebruker kan tilbringe flerfoldige timer foran digitale skjermer uten besvær.

En gjennomsnittlig linsebruker tilbringer opptil ti timer om dagen foran en data- eller mobilskjerm. En såpass flittig bruk får derimot konsekvenser for øynene…

Siden dine øyne blunker sjeldnere foran en dataskjerm, så blir rehydreringen av øynene dårligere, noe som blir ekstra merkbart for deg som bruker linser. Konsekvensen blir tørre øyne, linser som gnisser og følelsen av at man har grus på øynene. Disse besværene er en av de vanligste årsakene til at mange linsebrukere slutter med kontaktlinser.

linser fra Bausch + Lomb Nordic

NY TEKNOLOGI GIR HØYERE KOMFORT

Følelsen av ubehag tiltar i styrke desto lenger ut på dagen man kommer, men det finnes nå en smart og effektiv hjelp å få. ULTRA er en månedslinse som er spesielt utformet for de som sitter mange timer foran skjermer forteller Magnus Hustad fra Bausch + Lomb Nordic. ULTRA er allerede lansert i USA, og har der blitt en stor suksess med fornøyde brukere. 9 av 10 kontaktlinsebrukere er enige om at ULTRA føles like behagelig på morgenen som på slutten av dagen, dette takket være MoistureSeal®-teknologien.

Men hvordan fungerer den fuktbevarende teknologien? ULTRA® har en unik MoistureSeal®-teknologi, noe som gir linsen et høyt vanninnhold og gjør at den slipper gjennom oksygen på en mye bedre måte enn tidligere linser. Silikonhydrogel materialet har blitt vevet sammen med et vannelskende stoff som hjelper til med å beholde væsken i linsen. Resultatet er en linse som beholder 95 % av væsken i linsen i opptil 16 timer per dag. Gjennom High Definition Optics® får du dessuten et skarpt og klart syn til og med under svak belysning. Alt dette tilsammen bidrar til en eksepsjonell komfort og bra synskvalitet hele dagen – til og med ved mange timer foran skjermen.

LINSER for de med alderssyn

multifokale månedslinser

Foruten de vanlige månedslinsene tilbys ULTRA® også som multifokale månedslinser for personer med presbyopi (alderssyn red anm). Dette er selvfølgelig gledelig for deg som har passert 40 år og vil fortsette å bruke linser på jobben, eller for eksempel å bruke linser i stedet for briller.

Slik påvirkes dine øyne av skjermen

Når du blir oppslukt av skjermen, blunker ikke øynene dine like ofte. I normale tilfelle blunker du ca. 15 pr. minutt. Foran en skjerm blunker du ca. 5 ganger pr. minutt. Dette betyr at dine øyne mister ca. 600 (!) rehydrerende blunk hver time foran skjermen.

Velg Ultra dersom du misliker tørre øyne

kenneth

kenneth

  Tilbake til magazine