Slik velger
du rett brille

Hva definerer “fine briller”? Først og fremst handler det om smak og behag men vi vil også tipse om andre ting som forhåpentligvis gjør deg mer sikker på brillevalget – og ikke minst mer fornøyd!

Alle vil selvfølgelig finne et par briller som passer ansiktet og sitter perfekt. Men det kan være vanskelig å vite hva som passer akkurat ditt ansikte, så da kan det være lurt å først identifisere ansiktsformen din.

ANSIKTSFORMENS BETYDELSE

Når det prates om ansiktsform tar man utgangspunkt i 4 ulike former; rundt, avlangt, ovalt og firkantet. Ofte passer det å velge briller med en form som står i kontrast til ansiktsformen din. Har du for eksempel et rundt ansikte skal du lete etter briller med firkantaktige former.

Og omvendt; har du et firkantet ansikte skal du lete etter briller med runde eller ovale former. Her kan du lese mer om hvordan du finner briller som passer ansiktsformen din.

RIKTIG STØRRELSE PÅ BRILLER

En viktig faktor for å finne briller som passer ansiktet ditt er størrelsen. Briller som er for store eller for små er sjeldent smigrende for ansiktet. For å finne riktig størrelse kan du ta mål av de gamle brillene dine, eller av ansiktet ditt.

Det er først og fremst brillens bredde som er avgjørende, men også høyden og bredden på glassene, brillestengenes lengde og høyden på nesebroen er mål som spiller inn. Les mer om hvordan du måler briller her.

FINN DIN STIL

Med kontroll på ansiktsform og riktig størrelse, kan du deretter fokusere på finne en passende brillestil. Det finnes en rekke briller som vil fremheve stilen og dermed også personligheten din!

Du er kanskje ute etter et par klassiske briller for både jobb og fritid, eller et par i lettvektsmateriale som du kan bruke når du jogger? Hos LensWay finner du briller for enhver smak, og et godt tips er altså å finne briller som passer ansiktsformen din, og som har de riktige målene.

TO BRILLER SOM FREMHEVER STILEN

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine