Skaff linser

Skaff linser – dette trenger du å vite!

Bruker du kanskje allerede briller men har aldri prøvd linser, eller mistenker du at du har en synsfeil og er på vei til å bestille en time hos optikeren? I denne artikkelen kommer du til å få vite alt du skulle komme til å lure på når det kommer til å begynne å bruke linser.

Å bruke linser har mange fordeler da det først og fremst gir deg større frihet. Delvis får du et betydelig bedre perifert syn som kan være bra å ha dersom du utøver noen form for sport eller i det hele tatt er en veldig aktiv person, men det er også veldig behagelig. Man trenger ikke å bekymre seg for å sette seg på eller uheldigvis ripe de skjørbare brillene. Man får en større frihet til å bevege seg fritt helt enkelt.

Vår bestselger blant første gangs kontaktlinser

Når du skal bruke linser for første gang

 Mange som skal skaffe seg linser bekymrer seg først og fremst for hvordan det kommer til å gå når de skal sette dem på og ta dem ut. Det er fordi mange mennesker anser det som ubehagelig å ta på øynene, men det positive er at dette er noe som optikeren hjelper deg med.

Når du skal skaffe linser kommer optikeren ikke bare til å gi deg en linseseddel med informasjon om din synsfeil, men også å vise deg nøye hvordan du skal ta hånd om og bruke linser, hvor ofte du må bytte dem, samt hvor lenge du kan bruke dem. Når du først har begynt å ha på linser kan det ta litt tid før du blir helt vant til å ha dem på og det kan ta alt fra et par timer til et par dager før øynene venner seg helt til det.

Hva er viktig å ta hensyn til når du bruker linser?

Det viktigste når man skal bruke linser er din hygiene, så pass på at du alltid først har vasket hendene nøye med såpe og vann. Tørk hendene nøye før du skal sette inn linsene. Les mer her hvordan du setter inn linser og ta av linser.Det er ikke vanskelig å ta ut linsene selv om det kan føles litt skummelt de første gangene når man akkurat har begynt med linser. Det er viktig at du alltid vasker hendene dine nøye før du skal ta hånd om linsene dine.

Vær også forsiktig så du ikke skader linsene dine når du tar dem ut, da de er veldig tynne og skjøre. Om du bruker månedslinser, er det viktig at du legger dem ned i linsevæske med en gang slik at linsen bevarer sin fuktighet når du tar dem ut om kvelden. 

Viktig å undersøke synet med jevne mellomrom

Selv om du har fått en linseseddel hos optikeren for flere år siden, kan synet ditt ha endret seg siden da. Det er viktig at man gjør en synstest minst en gang per år for å sjekke om man kanskje må endre styrken i linsene eller brillene sine. Synet forandres konstant og det er vanlig at synet blir verre med alderen.

Bestille linser

Hos oss finner du et bredt utvalg av kontaktlinser som passer for alle typer av øyne og synsfeil. Uansett hva slags styrke du har på linsene dine, kan du enkelt fylle i dine personlig anpassede detaljer og få linsene dine sendt hjem til deg. Når det kommer til å velge rett linser for dine øyne så finnes det flere faktorer som spiller inn, som blant annet pris, komfort, og om det skal være endagslinser eller månedslinser.  

Det finnes også kontaktlinser i forskjellige typer av modeller som passer for ulike behov. Endagslinser kan du bruke en dag, kaste når du kommer hjem på kvelden og de etter åpne en ny forpakning på morgenen. Månedslinser tar du ut på kvelden og legger i din linseeske i linsevæske og setter dem på igjen på morgenen.

Slik gjør du for å bestille våre linser:

  • Når det kommer til å velge riktige linser for dine øyne så bør du velge et par som passer dine behov.
  • Når du har valgt de linsene som du ønsker å bestille, fyller du i hvilke styrker du vil ha på linsene dine. Her fyller du i for både høyre og venstre øye. 
  • Send inn din bestilling og motta dine nye kontaktlister rett i postkassen!

Forskjellige typer kontaktlinser

Det finnes mange forskjellige linser å velge mellom og det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Du kan mer eller mindre bestille linser helt etter dine behov og hvordan du lever. Om du for eksempel er en person som oftest sovner på sofaen om kvelden, kan døgnet rundt-linser passe deg perfekt. Om du synes en måned kan føles lenge, kan du også ha ukelinser og kun bytte hver uke.

Å ha skjeve hornhinner, eller astigmatisme som det også kalles, er en veldig vanlig synsfeil og om du har denne synsfeilen passer de toriske linsene for deg siden de er laget for nettopp astigmatisme. Med alderen blir synet verre og de perfekte linsene for alderssyn er multifokale linser.

Å bytte øyefarge midlertidig er også noe som er mulig med linser, dog da kan man bruke fargede linser som da overlapper din naturlige øyenfarge og gir deg en helt nye øyenfarge på null komma niks!

Sara Wallin

Sara Wallin

REDAKTÖR LENSWAY

Modeexpert och trendspanare

 Tilbake til magazine