Ray-Ban Clubmaster – en elsket klassiker

Den tidløse modellen Clubmaster har med tiden blitt en av Ray-Bans aller mest populære solbriller. Les historien bak brillen som har sjarmert så vel Hollywood-eliten som flere generasjoner av universitetsstudenter.

Den nå ikoniske brillen med øyenbryn-aksentuerende innfatning som vi har lært å kjenne som Ray-Ban Clubmaster, ble raskt populær da den kom på 1950-tallet. Ikke minst etter å ha vært synlig på både den intellektuelle og kulturelle eliten og på Malcolm X.

Designen forbindes i dag med 60-tallets borgerrettskamp og den ånden som da kom til å forandre verden. I begynnelsen var det briller av modellen Clubmaster som erobret verden, men det skulle ikke drøye lenge før Ray-Ban lanserte samme modell i form av solbriller.

Det som kjennetegner et par klassiske Clubmasters, er det forsterkede partiet i overkanten av innfatningen samt den gullskinnende nesebroen og gullrammen rundt glassene.

En stund kjølnet interessen for modellen, men den fikk raskt et oppsving etter at Bruce Willis brukte den i filmen Moonlighting, 1985. Ikke lenge etterpå ble Ray-Ban Clubmaster en selvsagt klassiker blant de trendbevisste og har fortsatt å synes blant så vel kultureliten som på skuespillere – både på og utenfor det hvite lerretet.

Gjennom historien har Clubmaster kommet i en rekke ulike utførelser. Her ser du en litt mer eksklusiv variant i tre med polariserende glass. Uansett hvilken modell du velger, så får du alltid 100 % UV-beskyttelse når du handler fra Ray-Ban.

Og det er ikke bare de vanlige dødelige som elsker Clubmaster for den tidløse designen. Flere store stjerner er stadig å se med sin egne helt ikoniske Clubmasters. Noen eksempler på stolte eiere er: Beyoncé, Robert Pattinson, Selena Gomez, Katy Perry, Bruno Mars, Jessica Alba, David Beckham og Justin Bieber.

Så hold utkikk i sommer, vi garanterer at du kommer til å se modellen på en rekke stjerner på årets festivaler og røde løpere, og hvem vet, kanskje til og med på din egen nese!

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine