EN AMERIKANSK DRØM

Polo Ralph Lauren kan ses på som selve bildet på den amerikanske drømmen. Les historien bak enkeltmannsforetaket som erobret verden med sine perfekte pikéskjorter og gudommelige briller.

DESIGNDRØMMENE BLIR VIRKELIGHET

Ralph Lauren ble født 1939 i Brooklyn, New York som nummer tre i en søskenflokk på fire. Allerede i sine yngre år ble Ralph inspirert av kjente silikoner som Frank Sinatra og Cary Grant, som skulle komme til å prege han stiluttrykk i mange år fremover.

Etter en kort tid som økonomistudent, rakk han en med kjapp seanse i det militære før han gjorde en kort karriere hos Brooks Brothers. Ralph begynte deretter å selge selvproduserte slips under navnet Polo. Han ble raskt anerkjent av Bloomingdale’s som sørget for at hans produkter ble solgt i deres varehus.

Reisen har vært lang fra de første slipsene til hele kolleksjoner, og stilrene accessoirer som solbrillene på bildet. I dag er Polo Ralph Lauren et komplett varemerke som kan tilby det meste innen mote og livsstil.

Fra pikéskjorter til solbriller

I løpet av 70-tallet lanserte Ralph Lauren Polo, en kortermet pikéskjorte med en polospiller på brystet som i løpet av natten ble en moderne, internasjonal klassiker. Den ikoniske logen finner på de aller fleste produktene. I dag er det Polo som er kronjuvelen innenfor Ralph Lauren-konsernet.

Gjennom årene som har gått har en rekke designsuksesser kommer til i rekken av Ralph Lauren sin store liste over moderne klassikere. I dag finnes til og med accessoirer og ikke minst briller og solbriller i Polos brede sortiment. Ralph Lauren selv ble med tiden til å bli en av våre mest fremgangsrike designere i moderne tid.

Det er ikke bare Hollywood-kjendiser som har vist sin kjærlighet til klærne og brillene fra Ralph Lauen. Til og med artister og bloggere har føyet seg til listen over fans av merkevaren.

ENTREPRENØREN SOM ELSKER HOLLYWOOD

Utover de egne kolleksjonene har Ralph Lauren til og med børsnotert sitt selskap, tegnet klærne til den amerikanske OL-troppen samt designet filmkostymer til hovedrolleinnhaverne i kultfilmene «The Great Gatsby» og «Annie Hall». Lauren ble dessuten så glad i tv-serien «Downtown Abbey» at han designet en kolleksjon inspirert fra serien og han sponset til og med den siste sesongen.

Om du vil få den samme looken som en filmstjerne, eller bare skjemme bort dine øyne maksimalt, så er Polo det selvsagte valget.

Martin Greve

Martin Greve

Redaktör LensWay

Önskar att han själv myntat det odödliga citatet "The future's so bright I gotta wear shades". Drömmer om guldglittrande 70-talsbågar på nätterna och skriver om optik, mode och ögonhälsa på dagarna.

  Tilbake til magazine