TIL SOLEN OG VILLE EVENTYR

Kjenner du til Persol – et av verdens eldste solbrille- og brillemerker?
Les den utrolige historien som tar oss fra Torino og Paris-Dakar
til Himalaya, russiske astronauter og Steve McQueen.

Året var 1917 – midt under verdenskrigen. Stedet var en bakgård i Torino. Det var der Giuseppe Ratti, fotograf og optiker, startet arbeidet med å designe et par teknisk avanserte solbriller. De var spesifikt designet for å innfri de høye kravene som piloter og racingførere hadde hengende over seg. Disse yrkesgruppene hadde et skrikende behov for en kombinasjon av komfort og beskyttelse som samtidig ikke påvirket synet deres negativt. Løsningen ble Persols nye solbriller.

FØRSTEKLASSES KVALITET OG KOMFORT

Persol kommer fra italiensk per il sole, som betyr for solen. Og det er som solbrilleprodusent at Persol har utmerket seg, selv om de også har fått mye skryt for sine veldesignede briller. I flere tiår har Persol klart å lage populære briller av ypperste klasse når det gjelder komfort og kvalitet.

Et av Persols umiskjennelige trekk er sølvpilen på stangen, med en fasong inspirert av antikke romerske sverd. Brillene deres er alltid håndlagde, og de produseres ennå i den samme fabrikken der Giuseppe Ratti begynte å lage sine første solbriller for over hundre år siden.

For alltid å ligge i forkant har Persol fokusert mye på å teste brillene sine under ekstreme forhold, for eksempel i ørkenen, på Paris-Dakar-rallyet, på fjellklatring i Himalaya og til og med av russiske astronauter i det kalde Sibir. Alt for å sikre en så høy kvalitet som mulig.

STJERNENES VALG

Persol har blitt brukt av en rekke forskjellige stjerner opp gjennom årene. Persols historie som det åpenbare valget for racingførere og piloter har gjort at også mange idrettsstjerner har lagt sin elsk på varemerket. Fotballspillerne Alessandro Del Piero og Filippo Inzaghi samt racingføreren Lewis Hamilton er bare noen av dem.

Persol ble også raskt populær blant Hollywood-eliten, der stjerner som Greta Garbo, Bradley Cooper og Leonardo DiCaprio har brukt Persols fine briller. Den tidløse filmhelten og stilikonet Steve McQueen har til og med fått en modell oppkalt etter seg.

dennis

dennis

En nysgjerrig redaktør som like å holde seg oppdatert på det siste innen briller, linser og øyehelse. Mitt motto er å leve for hvert øyeblikk. Det gjør jeg med et par Ray-Ban på nesen og et skarpt syn som ikke overser detaljer.

  Tilbake til magazine