På tide å teste Progressive Linser

Linser etter 40, er det i det hele tatt mulig? Svaret er tydeligvis ja. Nå finnes progressive linser som er smart løsning for deg som har blitt eldre og fortsatt vil bruke linser.

Når en person nærmer seg 40 års alderen bruker synsforandringene å komme snikende, og linser og briller blir et vanlig forekommende. Det som hender er at linsen i øyet sakte blir litt stivere. Ved 40-45 års alderen har linsen blitt såpass stiv at den ikke lenger raskt kan veksle mellom kort og lang avstand.

Uansett om du er en vant linsebruker, eller relativt ny, så vet du kanskje ikke at det finnes noe som heter multifokale linser, også kalt progressive linser.

LINSEN SOM følger øyets rørelser

De progressive linsene hjelper brukeren å korrigere synsfeil på både langt og nært hold, akkurat som progressive briller korrigerer synet på alle avstander.

– Forskjellen er at briller øker lesestyrken nederst i glasset, mens i kontaktlinser må både nærsynet og avstandssynet korrigeres nære linsen. Dette er fordi at linsen alltid følger øyets rørelser, sier Carl Fredrik Kanington, optiker.

Ofte er styrkene oppdelt i sirkler på linses overflate, med annenhver sirkel med avstandsstyrken og annenhver med nær- og lesestyrken.

– Det tar ofte litt tid før hjernen har vendt seg til å velge rett bilde avhengig av hva du ser, men etter tilvenningsperioden pleier det å fungere veldig bra for de fleste, fortsetter Carl Fredrik.

Multifokale eller progressive linser er ofte også det perfekte valget for personer som liker å være aktive og opplever at briller er i veien. Kanskje er du klar for å teste noe nytt?

Å tenke PÅ:

Multifokale kontaktlinser kan kreve litt mer tilpasning og tilvenning. Kontakt din optiker så hjelper de deg med en linseseddel.

LINSER FOR ALLE BEHOV – KJØP HOS OSS!

dennis

dennis

En nysgjerrig redaktør som like å holde seg oppdatert på det siste innen briller, linser og øyehelse. Mitt motto er å leve for hvert øyeblikk. Det gjør jeg med et par Ray-Ban på nesen og et skarpt syn som ikke overser detaljer.

  Tilbake til magazine