linsebruker som å gå på ski

OPPDAG FRIHETEN MED LINSER I VINTER

Som linsebruker finnes det noen ting å tenke på for å underlette det å stå på ski, samt gjøre det ekstra morsomt. Les våre beste tips for vinterens herligste tur i puddersnø.

Om det er noe som har utviklet seg enormt den siste tiden, så er det kontaktlinser. Nye materialer og teknologier gjør at moderne linser er både behagelige og lette å bruke. Det gjelder ikke minst når man skal stå på ski.  Lever du et aktivt liv under vinteren passer kontaktlinser ekstra bra siden de aldri er i veien, begrenser synsfeltet eller får dugg.

mann på skiMed Kontaktlinser kan du fokusere 100 prosent på din kjøring siden du befris fra distraksjonene som briller kan gi.

BESKYTT DEG MOT UV-STRÅLER

Det finnes kontaktlinser med UV blokkerende filter som gir en viss beskyttelse. Derimot er det langt fra tilstrekkelig for å beskytte øynene mot solens stråler. Solbriller er en bra komplementering, men det beste i skibakken får du av skikkelige skibriller.

SkibrillerSkibriller beskytter dels mot solens skadelige UV-stråler. Disse reflekteres i snøen som gjør at øynene utsettes for større mengder stråler enn på sommeren, men også mot kald vind som kan gjøre linsene tørre og irriterte.

Bruker du briller normalt? I så fall kan det være lurt å prate med din optiker for å teste endagslinser før din skireise.

GLEM TØRRE ØYNE I BAKKEN!

Mange opplever en allmenn tørrhet i øyne og i linsene i løpet av vinteren, på grunn av kulden og den tørre luften. En reddende engel er en flaske smørende øyedråper til hånds for å rehydrere linsen og øyet ved behov. Øyedråper kan kjøpes i engangspipetter, noe som gjør det hygienisk og praktisk.

kvinne med snowboard og solbrillerTips: Putt et par pipetter med øyedråper i lommen før du går ut i bakken. Dersom øynene kjennes tørre senere i løpet av dagen, kan du raskt og enkelt fikse problemet på egen hånd.

LINSER OG KULDE

Det er ingen fare å bruke linser selv om temperaturen synker under null grader. Kontaktlinser varmes nemlig opp av dine øyne og fryser derfor seg ikke fast. De behøver således ikke å være urolig for at dine øyne tar skade av kulden når du er ute i skibakken.

dennis

dennis

En nysgjerrig redaktør som like å holde seg oppdatert på det siste innen briller, linser og øyehelse. Mitt motto er å leve for hvert øyeblikk. Det gjør jeg med et par Ray-Ban på nesen og et skarpt syn som ikke overser detaljer.

  Tilbake til magazine