Linser mot pollen

Mange nyter av tiden når naturen blomster men for pollenallergikere betyr det rennende øyne og snue. Visste du at kontaktlinser faktisk kan hjelpe i kampen mot pollen?

Øyeallergier er et alvorlig problem for mange mennesker i hele Europa, cirka en av ti lider av en eller annen form for øyerelatert allergi. Dette er et betydelig problem som vanskeliggjør hverdagen for mange og da er det bra å vite at kontaktlinser kan beskytte mot pollen, til en viss grad.

BRITISK STUDIE OM LINSER OG POLLEN

Den britiske forskeren James Wolffsohn og hans kolleger ved Aston University har gjennomført en undersøkelse for å se hvordan bruk av kontaktlinser påvirker øynenes reaksjon på pollen.

Personer med gresspollenallergi ble eksponert for høye konsentrasjoner av pollen i et ”pollenkammer”, først med kontaktlinser på og siden uten. Både før og etter testen ble det gjort målinger på hvor røde øynene var og hvor lenge irritasjonen varte.

Undersøkelsen viste at graden av irritasjon var mindre med linser på og at irritasjonen gikk raskere over, enn når de var uten.

ENDAGSLINSER GIR POSITIV EFFEKT

I praksis fungerer endagslinsene som en beskyttelsesbarriere mot luftbåren pollen. Noen linser tilfører også fuktighet – noe som gir positiv effekt for en allergiker.

For pollenallergikere er endagslinser ofte det

beste alternativet, og da helst linser med

fuktgivende egenskaper.

Som pollenallergiker trenger du altså ikke å ta ut linsene dersom du ikke opplever ubehag; linsene kan hjelpe mot pollen! Dagens moderne endagslinser har mange positive egenskaper men opplever du kløe og har behov for å vite årsaken, nøl ikke med å oppsøke faglig hjelp.

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine