Linser er perfekt når du utøver sport

For deg som bruker briller til vanlig og vil bedre dine sportslige prestasjoner, er det best å legge brillene til side for en stund. Når det gjelder idrett er kontaktlinser å foredra fremfor briller.

Den største forskjellen er beveglesesfrihet. Med kontaktlinser får du en frihet du aldri vil oppnå med briller og du kan konsentrere deg 100% om sporten. Uansett om du er proff, nybegynner eller mosjonist kan linser bidra til at prestasjonene dine når nye høyder.

Det er derfor vanlig at folk som vanligvis bruker briller går over til linser når de utøver idrett. Kontaktlinser gir deg et helt annet sidesyn enn det briller gjør da det ikke er noen innfatning som kommer i veien for sikten.

Linser gir deg også et mer naturlig syn da briller kan forvrenge størrelser og dimensjoner.

BEVEGELSESFRIHET MED LINSER

Linser er aldri i veien på samme måte som man opplever med briller. Du trenger ikke være redd for at de ramler ned på nesen når du beveger deg, og ikke dugger de eller påvirkes like lett av været som briller ofte gjør.

Med linser er det også mindre risiko for å skade øynene når du driver med idrett. Briller kan i verste fall gå i stykker og påføre øynene skade.

Går vi inn mer spesifikt på hvilke sportsgrener et bytte fra briller til kontaktlinser har store fordeler, konstaterer vi raskt at ballsport er et godt eksempel.

De fleste idretter krever at du kan se deg omkring uhindret. Innen racketsport gjør linser at du slipper uro for at brillene glir av når du svinger racketen.

Ved løping og andre kondisjonsidretter hvor du beveger deg mye opp og ned, slipper du å måtte stadig rette til brillene dersom du bruker linser.

Linser kan man også smidig kombinere med sikkerhetsutstyr som kreves innen visse idretter og friluftsaktiviteter.

Det kan for eksempel dreie seg om beskyttelsesbriller hvor kontaktlinser verken påvirker passform eller komfort.

VELG ENDAGSLINSER

Gevinsten ved å benytte kontaktlinser under idrett er stor. Når det gjelder hvilken type linser som passer best for sportsbruk fremhever vi at endagslinser med sin enkle håndtering er å foretrekke.

Endagslinser er også enklere å erstatte og du engster deg mindre for å miste dem, noe du gjerne gjør med månedslinser. Husk også å velge linser med god UV-beskyttelse som beskytter øynene dine utendørs.

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine