Finn rett brille

Vi vet det kan være vanskelig å finne drømmebrillen. Her kommer noen tips om hvordan du velger rett brille.

SLIK KOMMER DU I GANG:

Start med å måle bredden på dine nåværende briller. Dette gir deg en pekepinn på hvilken brillestørrelse du skal ha. Alle briller på hjemmesiden vår er spesifisert med størrelse (S, M eller L) samt flere andre mål. Bildene nedenfor forklarer de ulike målene.

BRILLENS BREDDE

Hos oss oppgis bredden på brillene i 3 ulike størrelser; S (116-127mm.), M (128-137 mm.) og L (138-146 mm.). Dette er brillens bredde fra stang til stang.

GLASSETS BREDDE

Glassbredden på brillene bør ikke avvike mer enn noen millimeter fra det du har hatt tidligere. Denne bredden er ofte oppgitt på innsiden av den ene brillestangen.

GLASSETS HØYDE

Merk at brillens øvre kant ikke bør sitte høyere enn øyenbrynet. Den nedre kanten skal helst ikke støtte seg mot kinnet, heller ikke når du smiler.

NESEBRO BREDDE

Bredden på nesebroen bør ikke avvike mer enn 1-2 mm. sammenlignet med tidligere briller. Dette gjelder særlig for
innfatninger laget av plast. På metallinnfatninger har du neseputer du kan justere etter behov. Nesebroens bredde er ofte oppgitt på innsiden av den ene brillestangen.

LENGDE BRILLESTENGER

Dersom stengene er for lange finnes det mulighet for å bøye disse. Lengden på disse kan derfor avvike med 5 mm. fra det du tidligere har hatt. Du finner stengenes lengde oppgitt i mm. på innsiden av den ene stangen (se nedenfor).

MÅLTALL ANGITT PÅ STANGEN

På dine gamle briller, merk deg målene som står oppgitt på innsiden av den ene brillestangen. Disse gir en pekepinn på hvilke mål som vil passe ansiktet ditt. Se bildet ovenfor for beskrivelse av målene og tilhørende tall.

VED BESTILLING AV BRILLER

For lettere å finne en innfatning som passer, gjør en sortering på ønsket brillebredde (S, M eller L). Velg deretter brille, fyll i styrker og eventuelle tilvalg som for eksempel progressive- eller solglass. Avslutt med å fylle i kontaktopplysninger og trykk på bestillingsknappen. Leveringstid for briller er vanligvis 1-3 uker.

Er du usikker på hvilken brilleform du passer i kan du ta utgangspunkt i ansiktsformen din. Les mer om hvilke briller som passer de ulike ansiktsformene her.

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine