bruk av kontaktlinser for forkjølelse

Dropp linsene ved forkjølelse

At forkjølelse og bruk av linser ikke hører sammen, har du sikkert hørt. Men hvorfor er det slik, og er virkelig det beste å la øynene få hvile fra linser? Vi forklarer!

Å bruke linser når du er syk og snufsete er ingen god idé. Årsaken er at øyets slimhinner hovner og øynene renner. Dessuten øker faren for infeksjon når du er forkjølt, og øynenes motstandskraft mot ytre faktorer blir dårligere.

– Det forekommer flere virus og bakterier i øyet når du er forkjølt, og dette øker faren for kontaktlinserelaterte komplikasjoner. En tommelfingerregel er å være symptomfri før du begynner å bruke linsene dine igjen, sier optiker Carl Fredrik Kanington.

linserelaterte komplikasjonVed forkjølelse forekommer det flere virus og bakterier i øyet som øker faren for linserelaterte komplikasjoner.

UNNGÅ ØYEBETENNELSE

I stedet for å plukke med fingrene i øynene for å få inn linsene, er rådet å bruke briller de dagene man er forkjølt. Det er lett å glemme at virus og bakterier kan overføres fra fingrene til linsene og forårsake øyebetennelse.

– Når du har blitt helt frisk fra forkjølelsen, er det lurt å vente litt med linsene, i alle fall en dag eller to. Du bør også kaste de gamle linsene og begynne med et nytt par, råder Carl Fredrik Kanington.

TENK PÅ DETTE

• Bruk brillene dine til du blir frisk! Tenk på øyehelsen.
• La gjerne øynene hvile en ekstra dag etter at du har vært syk, før du bruker linser igjen.
• Også døgnet-rundt-linser skal tas ut under forkjølelse.
• Hvis du fortsatt er litt tørr i øynene, kan du bruke øyedråper i noen dager.

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine