en mann som har databriller foran dataskjermen

Databriller gjør øynene dine mindre trøtte

Å bruke databriller har blitt enda viktigere for å beskytte våre følsomme øyne. Når det kommer til dagens samfunn, har vi et nytt problem som gjelder synet vårt og det at vi bruker mer og mer tid framfor skjermen.

Det gjelder alt fra mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner som vi ser på fra kort avstand og i mange timer av dagen dessuten. Dette gjør at fler og fler mennesker utvikler langsynthet, noe som innebærer at man begynner å se dårligere på lenger avstand siden man sjeldent bruker synet på objekter som er lenger bort. Når man sitter med blikket festet på en skjerm hele tiden så blunker man ikke like ofte, noe som gjør at øynene blir tørrere og oppleves mer irritert og trøtte.

Det er ikke bare på fritiden vår at vi bruker en stor del av tiden vår foran en skjerm. Det er mange som også jobber på datamaskinen og som da sitter lange stunder der øynene til slutt blir veldig slitne og både svir og føles grusete. For deg som sitter mye foran skjermen så er databriller som minsker øyentrøtthet noe vi kan anbefale. I denne artikkelen kommer vi til å gå nærmere inn på nettopp databriller som er spesielt tilpasset for personer som sitter mye foran datamaskinen, på nettbrettet eller foran andre skjermer og spesielt for deg som utfører alle arbeidsoppgavene dine fra skjermen.

Databriller som er tilpasset for skjerm

Om du er ute etter billige databriller så kan du velge de innfatningene som du ønsker deg fra vårt sortiment. Alle databriller leveres med standard overflatebehandling av glassene og er enkle å bestille online. Når du har valgt databriller så kan du deretter velge hvilken styrke og type glass du vil ha på dine innfatninger og der fyller du i din brilleseddel. Vær oppmerksom på at progressive glass har en noe lenger leveringstid da disse lages individuelt og etter dine styrker.

Når det kommer til innfatninger så kan du velge helt fritt blant alle våre innfatninger. Når det kommer til hvilke innfatninger som passer best for denne typen briller, er det viktig at de er praktiske, som f.eks. at du kan se bra og at ikke innfatningen er for lav. Glasset kan også være litt bredere slik at du ikke blir forstyrret i sidesynet når du jobber.

Noen tips på bra innfatninger for databriller:

Kish - Tortoise
Kish – Tortoise
databriller

Firkantet og trendy grå innfatning fra The Collection

Hva er databriller?

Databriller kalles også for terminalbriller og er virkelig perfekte for personer som bruker mye tid og / eller jobber foran skjermen. Dette er fordi de avlaster øynene og bidrar til at øynene ikke overanstrenger seg like lett. Det spiller ingen rolle om du jobber mye foran datamaskinen eller om du spiller mye dataspill, for i begge tilfeller gjør databriller at øynene dine ikke blir like overanstrengte. Å kjøpe databriller kan virkelig være en av de beste investeringene du kan gjøre for å unngå framtidige problemer med øynene dine.

  • Forskjellen mellom databriller med styrke og et par vanlige briller er konstruksjonen på selve glasset. Glassene er helt enkelt tilpasset den korte avstanden. 

  • Databriller gjør også slik at man ikke trenger å ta av seg brillene for å kunne se bedre på litt lenger avstand enn det for eksempel vanlige lesebriller gjør.

  • Databriller kommer med 3 forskjellige typer av glass og det er enten som enstyrkesglass, nærprogressive glass og romprogressive glass. Disse tre forskjellige variantene av glass er basert på dine behov og synsfeil.

Forskjellige typer av databriller

Noen modeller er gule databriller og det er fordi gult glass gjør at skjermens lys ikke blir like anstrengende for øynene. Det finnes som vi har nevnt ovenfor 3 forskjellige typer glass for briller for data og de er som følger:

Enstyrkesglass: Denne typen databriller gir deg klart og skarpt syn på avstander på opp til 1-1,5 meter. Et enstyrkesglass er enkeltslipte og passer for deg som jobber mye foran skjermen, men som ikke trenger å flytte synet så mye til ting som er lenger bort. 

Nærprogressive: Nærprogressive databriller gir deg gir deg et skarpt syn som gjør at du ser bra på opp til 1,5 meter og passer også for deg som dessuten trenger dem som lesebriller. Du kan med nærprogressive glass utføre arbeidsoppgaver som krever at du ser ting i nærheten av deg uten å måtte ta av brillene dine hver gang. 

Romprogressive: Romprogressive databriller har gir deg skarphet på en enda lenger avstand på opp til 4 meter. Dette innebærer at denne typen av glass passer bra for deg som må kunne se bra i hele rommet du befinner deg i, som for eksempel i ditt kontor.  

Alle innfatninger i Lensways sortiment kan velges som databriller. I vårt sortiment har vi dessuten linser som passer for deg som sitter mye foran skjermen. Pris på databriller varierer etter hvilken type glass du velger, da enkeltslipte glass alltid er billigere enn progressive for eksempel. 

Linser som er tilpasset for skjerm:

Nedenfor presenterer vi et par av våre hjelpere i nøden mot trøtte, sviende øyne grunnet for mye skjermtitting, nemlig linser som er spesielt tilpasset deg som sitter mye ved skjermen eller jobber fra dataen:

Linser som er tilpasset for skjerm

Månedslinser som er utstyrt med to innovasjoner som hjelper med å lindre trøttheten og tørrheten som kan komme av digital øyetrøtthet.

linser som er spesielt tilpasset deg som sitter mye ved skjermen

Endagslinser som med avansert teknologi overøser øynene dine med fukt hele dagen lang, noe som mer eller mindre utrydder trøtte øyne totalt.

Din arbeidsgiver skal stå for databrillene dine

Om det er slik at du jobber på den måten at du utfører dine arbeidsoppgaver til stor del eller helt fra din datamaskin så skal din arbeidsgiver stå for et par databriller. Derfor trenger du som bruker vanlige briller ellers ikke å stå for dine nye databriller selv.

Det er viktig at du besøker en optiker med jevne mellomrom slik at du kan sjekke synet. Ofte blir synet verre med alderen. I dagens samfunn, når vi lever som vi gjør, står vi overfor faren for at fler og fler får ytterligere synsfeil på grunn av vår skjermbruk. For å motvirke dette så bør du med jevne mellomrom ta pauser når du utfører aktiviteter på skjermen da øynene trenger å fokusere på gjenstander på lenger avstand. 

Lotta Karlsson

Lotta Karlsson

Trendspanare med passion för glasögon, solglasögon och linser.

 Tilbake til magazine