skaffe deg nye briller

Bytt briller med jevne mellomrom

Det finnes flere grunner til å skaffe deg nye briller. Synet kan forandre seg, eller du kanskje bare ute etter forandring.

Briller er for mange et selvsagt synshjelpemiddel i hverdagen. Det er dessverre vanlig at brillebrukere glemmer, eller ikke bryr seg med, å bytte ut brillene med jevne mellomrom.

Grunner for å bytte ut brillene kan være at synet har forandret seg, at brillen har blitt ødelagt eller at man bare vil ha forandring. Ofte har det estetiske mye å si siden brillene er en del av ens personlighet – vi har dem på oss store deler av døgnet.

briller for alderssyn

ALDERSSYN

I takt med at vi blir eldre får mange dårligere syn og trenger nye briller. I 40-årene begynner øyelinsen å stivne og har vanskeligere for å tilpasse seg.

Et synstap relatert til aldring kalles alderssyn, eller presbyopi. Oppstår problem med synstilpassing i tidlig alder kan det ha fysiologiske årsaker, eller være en bieffekt av legemiddel.

Husk å få øynene undersøkt regelmessig. Har du ofte hodepine, er mye trett og/ eller irritert på øynene, kan det indikere at du trenger briller.

FLERE HANDLER BRILLER PÅ NETTET

Vi ser en ny trend vokse frem, både i Norge og ellers i Europa; folk kjøper brillene sine via nettet. En årsak er at briller er betydelig billigere online – du kan faktisk spare flere tusen kroner.

Briller er ikke bare et synshjelpemiddel men nå også et motetilbehør. Dette gjør at folk handler briller oftere og gjerne flere par for å kunne variere.

Å bygge opp en brillegarderobe føles egentlig naturlig. Vi handler inn klær for ulike behov og anledninger – hvorfor ikke gjøre det samme med briller!

For å kunne kjøpe briller via nettet trenger du en brilleseddel. I henhold til pasientrettighetsloven har du rett til en kopi av seddelen etter utført synstest hos optiker.

nicoletta

nicoletta

Med en stor samling solbriller og kjærlighet til all thing sparkly, må fingrene holdes i styr for ikke å utøke den ytterligere, selv om fristelsen er enormt stor.

  Tilbake til magazine