4 SMARTE LINSEKTRIKS FOR FLYREISEN

Mange reisende har noen ganger hatt kvaler mot å ha på seg linser under flyreisen. Her er triksene som gjør det like smidig som behagelig å bære linser, til og med på langflyvninger.

Mange linsebærere er i tvil om de kan ha på seg linser på fly da luften om bord er litt tørrere enn vanlig. Men du behøver ikke droppe å bruke linser til fordel for briller for å unngå et uklart syn. På følgende måte fikser du linsebruken til og med på langflyvninger.

1 FUKT, FUKT, FUKT!

Okay, vi vet at luften er knusktørr, noe som også påvirker dine øyne. Pakk derfor med øyedråper som du deretter drypper i øynene når du begynner å føle deg litt tørr i øynene.

Ekstra smidig blir det med engangspipetter siden de er sterile, tar liten plass og kastes etter bruk.

2 SOV IKKE MED LINSENE

Uansett om du kommer til å tilbringe hele natten om bord på flyet, eller bare vil ta en liten tupplur så er det en god idé å ta ut linsene når du skal sove.

På flyet er det ekstra smidig å bruke endagslinser, siden du helt enkelt kan kaste de når det er på tide å si god natt.

3 Pakk et reisekit

Har du ikke endagslinser? Ta det med ro, det finnes smarte reisekit som inneholder etui og miniflaske med linsevæske (60ml) som er tillatt å ta med om bord i håndbagasjen. På den måten kan du ta ut linsene når det sovetid eller om du helt enkelt kjenner for å hvilke øynene litt.

Bonus: Om ditt innsjekkede bagasje med nedpakkede linsevæske mot formodning skulle forsvinne på veien.

4 Ta med reservelinser

Det her et tips som egentlig alltid er like aktuelt når du er på reise– uansett om det er på flyet, på toget eller i skibakken: Ta alltid med et par reservelinser. Selv om det uvanlig at en linse går i stykker, eller om du mister den – så er det en selvfølge på reisende fot om det skulle skje.

dennis

dennis

En nysgjerrig redaktør som like å holde seg oppdatert på det siste innen briller, linser og øyehelse. Mitt motto er å leve for hvert øyeblikk. Det gjør jeg med et par Ray-Ban på nesen og et skarpt syn som ikke overser detaljer.

  Tilbake til magazine